Despre noi

Numele meu este Alexandru Bondar și suntdin Oradea, România. Sunt instructor atestat F.C.I. și arbitru chinolog de muncă IPO. Am creat canisă Braveheart Oradinum cu scopul de a promova și entine această rasă- ciobănesc belgian Malinois- un câine fără frică, cu aptitudini și instincte excelente, un câine sănătos și cel mai important lucru, un excelent câine de familie. Sunt serios în privința chinologiei. Câinii nu sunt pentru mine doar un hobby. Ei reprezintă o parte importantă a vieții mele și așa cum ei se implică total în ceea ce îmi oferă, eu nu pot rămâne mai prejos! Din acest motiv toți cățeii și câinii de ciobănesc belgian Malinois ai canisei noastre, sunt atent selectați atât din punctul de vedere genetic, cât și din cel al aptitudinilor și instinctelor de muncă. Astfel, cățeii de ciobănesc belgian Malinois din canișă Braveheart Oradinum sunt cu garanție și cu pedigree.

Numele meu este Bondar Emil , iar ca instructor – dresor recunoscut FCI, am avut posibilitatea de a lucra cu foarte multe rase şi cu foarte multe exemplare , lucru care mi-a permis să evaluez corect potenţialul de muncă al mai multor rase.

Malinois este o rasă deosebită, cu o capacitate incredibilă de a se ataşa de stăpânii lor, de a-i urmă pretutindeni, indiferent de condiţii, de a fi fideli până la moarte, cerând în schimb doar puţină afecţiune şi atenţie. Selecţia , capacitatea de muncă şi de adaptare , calitatea sistemului nervos sunt doar câteva din calităţile care recomandă  această rasă. Iar în schimbul puţinelor lucruri pe care le primesc de la stăpâni, ei oferă totul: devotament, afectivitate, loialitate.

Un malinois  este capabil să-ţi schimbe starea de spirit, să te facă să uiţi, măcar pentru câteva clipe, de stresul vieţii cotidiene şi să te bucuri alături de el de iarbă verde, de adierea vântului, de mireasma văzduhului. El nu cerşeşte dragostea stăpânului, dar privirea sa spune totul, privirea sa topeşte şi cele mai împietrite suflete.

Un vechi proverb arab spune: ,,Un câine recunoscător valorează mai mult că un om nerecunoscător’’, iar de-a lungul vieţii am ajuns să constat cât adevăr se ascunde în spatele acestor vorbe.

Astfel că scopul canisei create este  promovarea unei rase mai puţin cunoscute în acest moment, dar cu un imens potenţial, recunoscut de mult în ţările occidentale   şi foarte prezentă că rasă la Campionate Mondiale De Muncă şi la evenimente canine  de anvergură   în domeniul utilitar , şi de asemenea prezentă în  armatele şi poliţiile din toată lumea ..

Obiectivul acestei cănise este de a reproduce exemplare deosebite din punct de vedere sportiv şi  utilitar , care să dezvolte şi să crească mai departe calitatea acestei rase. Scopul nostru, prin activităţile întreprinse, este de a imbunătăţi continuu această rasă şi de a aduce linii de sânge  de cea mai bună calitate în România.

Acestea sunt doar câteva din calităţile câinilor care m-au făcut să iubesc ceea ce fac şi să doresc să ofer ce e mai bun, atât lor, cât şi stăpânilor lor. Având un caracter foarte competitiv,nu mă pot mulţumi cu puţîn, astfel că voi continuă să muncesc în vederea dezvoltării potenţialului acestei rase.