Canisa de Ciobanesc Belgian Malinois

Campionatul Mondial al CIobăneștilor Belgieni FMBB 2017, Halle, Germania

Campionatul Mondial al Ciobăneștilor Belgieni FMBB 2017, Halle, Germania

           În ultima săptămână a lunii aprilie 2017, a avut loc Campionatul Mondial al Ciobăneștilor Belgieni FMBB 2017.

           Ca să înțelegeți mai bine,  FMBB 2017 a fost cel mai mare eveniment sportiv chinologic din istoria sportului canin. S-au întrecut peste 700 de ciobănești belgieni din întreaga lume în următoarele sporturi canine: IPO, Mondioring, Agility, Obedience, Canicross.   

           Deschiderea campionatului mondial a avut loc în frumosul centrul istoric al orașului Halle an Der Saale. Apoi au urmat ședințele tehnice și tragerile la sorți.

           A fost o ocazie extraodinară de a întâlni  vechi prieteni, concurenți și crescători din întreaga lume, de a cunoaște noi sportivi de renume,  de a vedea câini de excepție, toate acestea într-o ambianță organizată excelent.

           Organizarea a fost impecabilă, în sensul că totul a fost conform standardelor germane. Sâmbătă seara, înaintea premierii, a fost organizată Gala Dinner, unde participanţii şi invitaţii au sărbătorit această întâlnire remarcabilă, unde s-a socializat, s-a mâncat, s-a dansat şi lumea s-a simţit extraordinar.

           În acest an am concurat cu Dilara la categoria 3 Mondioring. În urma tragerii la sorți am concurat cu numărul 7,  vineri 28.04.2017, imediat după prânz.

           Împreună cu Dilara am avut un parcurs extraordinar. La ieșirea din competiție am avut același sentiment ca acum 2 ani când câștigam cu Dilara categoria 2 Mondioring. Eram mulțumit si fericit pentru comunicarea care am avut-o cu Dilara, de prestația noastră. Aveam senzația lucrului bine făcut. Nu știam ce loc o să ocup până la final, nu asta mă preocupa, aveam o senzație de împlinire sufletească.

           După 3 zile de competiție acerbă, au venit și rezultatele unde am câștigat locul 3 la categoria 3 Mondioring.  Acest loc este o clasare istorică în Mondioring-ul românesc, respectiv este prima urcare pe podiumul mondial la categoria 3 a unui român. 

           Pentru mine este o performanță incredibilă, este un vis atins, cu Dilara, un câine de doar 4 ani, cu care în 2 ani, am urcat de 2 ori pe podiumul campionatului mondial.

           În urma acestei victorii, mai mulți oameni au pus umărul la a anunța în toată România rezultatul meu și al Dilarei, de aceea țin să le mulțumesc și în scris.

           Mulțumirile le adresez în special:

Crisana.ro și Sorin Ilisie

http://www.crisana.ro/stiri/eveniment-1/campionatul-mondial-al-ciobanestilor-belgieni-alex-bondar-si-dilara-au-scris-istorie-157572.html

 

Digi24 și Anca Deac

http://www.digi24.ro/regional/digi24-oradea/un-oradean-performanta-unica-in-domeniul-canin-731357

Florin Mihalca, Bihoreanul.ro și Radio Transilvania care au realizat un interviu cu mine in data de 27.05.2017

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-2-19/oradeanul-alexandru-bondar-si-cainele-sau-dilara-medaliati-la-campionatul-mondial-de-mondioring-din-germania-134359.html

http://www.oradea-online.ro/campionatul-mondial-al-ciobanestilor-belgieni-alex-bondar-si-dilara-au-scris-istorie_126566.html

http://www.bihon.ro/performanta-unica-pentru-romania/1833914

 

http://stirilocale24.ro/bihor/campionatul-mondial-al-ciobanestilor-belgieni-alex-bondar-si-dilara-au-scris-istorie-774913/

         Povestea continuă…

         Mulțumesc tuturor celor care au făcut acest lucru posibil și care mi-au fost alături.

 Rezultate oficiale FMBB 2017 Mondioring categoria 3

        Rezultatul nostru în presă:

Bihon

Crisana 

DIGI 24

EBihoreanul

 

 


Leave a Reply

Menu
Contact
Newsletter
* = required field