Canisa de Ciobanesc Belgian Malinois

Antrenament cu Varga Geza 21-22.11.2009

        Weekend-ul trecut am avut deosebita ocazie sa profitam de experienta si talentul prietenului meu, Varga Geza.  Tema antrenamentului a fost partea de paza in IPO. Geza este unul dintre oamenii de atac , care au lucrat la mondialele de IPO din 2009 de la Szekesfehervar. Geza lucreaza activ pentru DOD MWD si ca hobby  IPO.  La acest antrenament au participat pe langa 7 catei Braveheart (Dany, Pepsi, Quatro, Maya, Axel, Cora Max) Bianca, Cici, Tika si Kira, inca 2 pui Malinois import Olanda din Negundor Cobe si Orkan, un boxer(unul din cainii personali a lui Geza, cu un atac IMPRESIONANT), 2 rottweiler, 2 ciobanesti germani, 2  Xmalinois si un Bobtail.

       Sambata dimineata in prima parte a antrenamentului a inceput cu o parte teoretica, despre cum vede Geza instinctele canine si cum le foloseste in timpul dresajului.

     In a doua parte a zilei am lucrat si analizat detaliat problemele punctuale pe fiecare caine si stapan, respectiv metode de rezolvare a acestora.  Eu am fost impresionat placut de dexteritatea si meticulozitatea muncii lui Geza, respectiv de metoda lui de a rezolva problemele.

Duminica, dimineata Geza  a facut un antrenament  de disciplina si paza cu Proximo(ciobanesc german in pregatire pentru IPO 3),  unde am avut ocazia sa vedem cateva executii de punctaje excelente. Dupa  asta am reluat toti caini la un al un nou antrenament, focalizat pe dezvoltarea instinctelor si rezolvarea eventualelor probleme. Antrenamentul a continuat  pana cand sa inserat.

        Tin sa multumes acestui om deosebit, Geza, pentru ajutorul si sfaturile date si il voi invita sigur la antrenamentele urmatoare pe teme de disciplina, urma si bineinteles paza.


One Response to “Antrenament cu Varga Geza 21-22.11.2009”
  • edi November 29th, 2009 at 4:47 pm

    super tare!felicitari!!!tot respectul!

Leave a Reply

Menu
Contact
Newsletter
* = required field