Canisa de Ciobanesc Belgian Malinois

Antrenament cu Varga Géza 21-22.11.2009

           Weekend-ul trecut am avut deosebita ocazie să profităm de experiența și talentul prietenului meu, Varga Géza. Tema antrenamentului a fost partea de pază în IPO. Géza este unul dintre oamenii de atac, care au lucrat la mondialele de IPO din 2009 de la Székesfehérvár. Géza lucrează activ pentru DOD MWD și ca hobby IPO. La acest antrenament au participat pe lângă 7 căței Braveheart (Dany, Pepsi, Quatro, Maya, Axel, Cora, Max) Bianca, Cici, Tika și Kira, încă 2 pui Malinois import Olanda din Negundor (Cobe și Orkan), un Boxer (unul din câinii personali a lui Géza, cu un atac IMPRESIONANT), 2 Rottweiler, 2 Ciobanesti Germani, 2 Malinois și un Bobtail.

           Sâmbătă dimineața, în prima parte a antrenamentului a început cu o parte teoretică, despre cum vede Géza instinctele canine și cum le folosește în timpul dresajului.

           În a doua parte a zilei am lucrat și analizat detaliat problemele punctuale pe fiecare câine și stăpân, respectiv metode de rezolvare ale acestora. Eu am fost impresionat plăcut de dexteritatea și meticulozitatea muncii lui Géza, respectiv de metoda lui de a rezolva problemele.

          Duminică dimineața, Géza a făcut un antrenament de disciplină și pază cu Proximo (Ciobănesc German în pregătire pentru IPO 3), unde am avut ocazia să vedem câteva execuții de punctaje excelente. După asta am reluat toți câinii la un nou antrenament, focalizat pe dezvoltarea instinctelor și rezolvarea eventualelor probleme. Antrenamentul a continuat  până când s-a înserat.

          Țin să mulțumesc acestui om deosebit, Géza, pentru ajutorul și sfaturile date și îl voi invita, sigur, la antrenamentele următoare pe teme de disciplină, urmă și, bineînțeles, pază.


One Response to “Antrenament cu Varga Géza 21-22.11.2009”
  • edi November 29th, 2009 at 4:47 pm

    super tare!felicitari!!!tot respectul!

Leave a Reply

Menu
Contact
Newsletter
* = required field