Canisa de Ciobanesc Belgian Malinois

Despre puii Braveheart

Canisa Braveheart Oradinum este dedicata sa reproduca pui sanatosi fenotipici. Braveheart Oradinum isi asuma atitudinea de sportivitate in toate manifestarile canine si isi ia angajamentul de a imbunatati Ciobanescul belgian Malinois. Nu vom denigra alti proprietari, caini sau crescatori. Dar… voi notifica C.O.R. si A.Ch.R. despre actiuni care consider ca nu reprezinta cele mai bune interese ale rasei. Vom mentine standarde ridicate de intretinere ale cainilor nostri si voi incerca sa dezvolt potentialul maxim al fiecarui caine din canisa mea. Intreaga activitate a canisei Braveheart Oradinum se desfasoara in concordanta cu regulamentele F.C.I., A.Ch.R. si C.O.R.. Pentru reproductie vor fi folositi caini sanatosi si  care prezinta caracterul specific al ciobanescului belgian Malinois. Nu sunt folositi caini pentru reproductie cu o varsta mai mica de 24 de luni.Toti cainii de reproductie sunt examinati si declarati sanatosi in privinta displaziei coxofemurale.

  Toti cateii Braveheart sunt crescuti intr-un mediu sanatos si cu o socializare adecvata. Toti cateii malinois vor fi vaccinati si tratati in functie de recomandarile medicului veterinar. Inainte de a fi plasati noilor proprietari puii vor fi identificati prin chip sau/si tatuaj. Fiecare chip va fi inregistrat la C.O.R. Puii pot fi plasati noilor proprietari incepand cu varsta de minimum 6 saptamani. Toti noii proprietari vor fi ajutati si consiliati pentru o cat mai buna dezvoltare fizica si psihica a cateilor Malinois Braveheart Oradinum.

    Noul proprietar al unui catel ciobanesc belgian Malinois din canisa Braveheart Oradinum va beneficia de urmatoarele garantii:

    Toti cateii ciobanesc belgian Malinois Braveheart vor fi examinati si vor obtine un certificat de sanatate si declarati sanatosi inainte de a ajunge la noii proprietari. Sanatatea generala a cateilor  este garantata 72 de ore de la plecarea din canisa.

    Urechile cateilor sunt garantate ca fiind ridicate si erecte. Daca acestea nu se ridica  pana la 4 ½  luni, proprietarul trebuie sa contacteze canisa Braveheart Oradinum. Puiul trebuie examinat de veterinarul proprietarului. Urechile trebuie masate pe o perioada de 4 saptamani, incepand cu 4 ½  luni. Daca urechile catelului nu se ridica, acesta va fi examinat din nou de veterinar. Puiul nu va fi schimbat pentru urechi moi sau neridicate, daca acest caz nu a fost anuntat catre canisa Braveheart Oradinum. Noi nu avem probleme cu urechile cainilor nostri. Noii proprietari ar trebui sa stie ca urechile cateilor se pot cobori urmand sa se ridice din nou, in perioada in care cateii isi schimba dantura (3 ½-6 luni). Daca acest lucru se intampla, urechile se vor ridica si se vor mentine normal.

    Cateii masculi sunt garantati pentru a avea ambele testicole coborate in scrot. Aceasta garantie expira la varsta de 12 luni. Puii nu vor fi inlocuiti inaintea varstei de 12 luni. Testicolele pot cobori cel tarziu la varsta de 18 luni. Daca puiul este inlocuit din cauza de necoborare a testicolelor/testicolului, trebuie returnat canisei Braveheart Oradinum. Nu exista exceptii in aceasta privinta.

     Toti cateii ciobanesc belgian Malinois ai canisei Braveheart Oradinum sunt garantati cu inlocuirea, pentru cazurile de displazie coxofemurala. Puii sunt garantati pana la o varsta de 2 ani. Aceasta garantie expira cand puiul atinge varsta de 28 luni. Rezulta o perioada de 4 luni in care catelul poate fi testat si certificat de un centru autorizat. Noi recomandam un test preliminar la varsta de 12 luni. Daca veterinarul proprietarului are suspiciuni legate de rezulatul testului, proprietarul va cere o opinie a centrului autorizat si va instiinta canisa Braveheart Oradinum de rezultatul testului. Daca pozitia de testare nu este corecta nu se accepta rezultatul si se va cere o reexaminare corecta. Aceasta garantie nu este transferabila. Este important ca proprietarul sa inteleaga ca exista posibilitatea ca puii sa dobandeasca displazia coxofemurala, chiar daca parintii  sunt sanatosi. Cauzele majore ale displaziei sunt:

         genetica

         dieta

         obezitate

         exercitii excesive in perioada de crestere

  Se considera ca genetica are un rol de 25-30% in displazia coxofemurala. Aceasta inseamna ca noii proprietari isi asuma un rol de 70-75% in dezvoltarea unui catel sanatos.

   Aceasta incepe cu o dieta sanatoasa, respectiv o mancare premium. De asemenea, inseamna ca noii proprietari trebuie sa mentina cateii supli. Obezitatea poate genera displazia prin surplusul de greutate, care exercita o tensiune si un stress important asupra osaturii in dezvoltare a cateilor. Excesul de exrcitii nu este recomandat, fiind recomandata miscarea naturala.

   Vom inlocui puiul care prezinta dispalzie coxofemurala, generata de cauze genetice, o data. Daca un proprietar are 2 catei din canisa Braveheart si amandoi au dispalzie, inseamna ca respectivul proprietar greseste in cresterea cateilor si nu se acopera a doua inlocuire a catelului.

    Daca pretestul de displazie este efectuat si veterinarul local considera ca acesta nu va fi apreciat  de centrul de testare ca fiind favorabil, acesta  ne va transmite testul si noua. Noi vom transmite testul centrului de testare, dupa examinarea acestuia. Nici un catel nu va fi inlocuit fara ca noi sa fim instiintati de rezultatul si documentele pretestului respeciv a testului final. Nu exista exceptii. Daca catelul are dispalzie coxofemurala trebuie sa ne prezentati radiografia pentru a determina gradul displaziei.

   Nu acordam garantie pentru temperamentul cateilor nostri. Temperamentul este determinat de genetica, antrenament si mediu. Deseori, cateii dezvolta temperamente si obiceiuri nedorite datorate lacunelor de socializare si pregatire. Proprietarul canisei Braveheart Oradinum nu are control asupra mediului si asupra conditiilor de antrenament la care va fi supus catelul.

    La inlocuirea catelului, acesta trebuie sa fie returnat canisei noastre. Nu exista exceptii. Puiul cu care va fi inlocuit va fi ales de noi, intr-o perioada de 12 luni, si va fi de o valoare identica sau mai mare cu catelul inlocuit. Costurile de inlocuire si transport legate de inlocuire vor fi suportate de proprietarul catelului inlocuit.

  Daca un catel este reprodus inainte de varsta de 2 ani, garantia este limitata. Asta nu inseamna ca nu se poate reproduce. Inainte de a reproduce, cateii trebuie testati pentru displazie coxofemurala. Catelul care a reprodus si prezinta displazie coxofemurala nu va fi inlocuit.

    

 

 


Leave a Reply

Menu
Contact
Newsletter
* = required field